Winback Tecar Therapie

 

Winback 3SE Tecar Therapie

Vanaf heden kan u bij Move U ook behandeld worden met de hypermoderne Winback Tecar therapie. Dit is een evolutionaire methode, waarbij de manuele behandeling ondersteund wordt door een sinusoïdale energievorm die door het lichaam wordt gestuurd. Dit zou de revalidatie van tal van acute en chronische letsels 2x sneller doen verlopen. Doordat dit een toevoeging is aan de manuele behandeling blijft de behandeldoelstelling dezelfde, maar wordt de tijd tot genezing extra verkort. Voornamelijk vanuit osteopathisch standpunt is dit een zeer interessant artikel, omdat het ook de diepere doorbloeding verbeterd en tevens ook verklevingen helpt oplossen. Dit zijn essentiële parameters, waarop een osteopathische behandeling zich focust. Deze toepassing in samenwerking met dergelijke osteopathische technieken zou dus een enorme boost geven aan de behandeling. De doorbloeding zou tot 6x sneller verbeteren, de drainage wordt gestimuleerd en verklevingen worden beduidend sneller opgelost m.b.v. deze toevoeging aan de manuele technieken. Ook in de acute fase na een letsel is deze therapie van groot nut, omdat het het celherstel gigantisch versneld, waardoor een sporter veel sneller terug fit is of een arbeider veel sneller terug kan werken. Deze toepassing heeft dus zijn plaats in de behandeling van nagenoeg alle aandoeningen, echter bij patiënten met een pacemaker kan deze techniek niet toegepast worden vanuit veiligheidsoverwegingen. Voor alle andere patiënten is deze behandeling volstrekt veilig en zelfs zeer nuttig.

Deze methode wordt al een tijdje toegepast in tal van topclubs zoals FC Barcelona, PSG e.d. Ook bij wielrenners, boksers en andere sportdisciplines heeft deze therapie zijn nut al bewezen. Tevens heeft deze apparatuur de gunstige bijwerking dat het ook gebruikt kan worden voor de behandeling van cellulitis, maar uiteraard is dat niet het na te streven doel binnen onze praktijk. De patiënt zo snel mogelijk doen genezen is dat wel. Als enige uit de regio zijn wij blij u verder te kunnen helpen met behulp van deze nieuwe innovatieve apparatuur.

Voor meer info: https://www.youtube.com/watch?v=FjlhMjLBpgE&t=1s