Tennis screening

Tennis screening:

Deze screening houdt in dat Mathias gaat onderzoeken of uw lichaam voldoende mobiliteit, stabiliteit, kracht en balans heeft in de regio’s die specifiek belangrijk zijn bij tennis. Mathias controleert hierbij of uw lichaam goed in balans is en of al uw gewrichten voldoende mobiliteit hebben, zodat u tijdens uw spel niet op een andere plaats uw mobiliteit probeert te compenseren. Hiervoor worden allerlei tests gebruikt, zodat Mathias te weten komt of u fysiek in de optimale conditie bent. Zodoende verkleint uw risico op blessures. Sinds kort gaat Mathias ook cardiovasculaire fitheid testen met behulp van submaximale tests. Let op: er wordt niet getest op hartafwijkingen, wel probeert Mathias een inschatting te maken van uw cardiovasculaire fitheid (voorspelde maximale hartslag en VO2max), zodat u weet waar uw werkpunten liggen en zodoende uw training hieraan kan aanpassen.

Door een follow-up test na een intensieve trainingsperiode kunnen we uw progressie evalueren en zo nodig bijsturen. Een goede communicatie met uw tennis-trainer speelt hierbij dus een cruciale rol!

Een volledige tennis screening neemt zo’n 60 tot 90 minuten in beslag en bedraagt € 75,00. Hierin zitten ook thuisoefeningen inbegrepen, waarvan u nadien ook video’s ter beschikking krijgt.